Eyyyy Ahali duyduk duymadık demeyin, Ekmek peynir ister yiyin ister yemeyin. Denizim yok diye üzülmeyin, karada yürüyorum diye sevinmeyin. Bundan sonra sinanpaşamızda Toprak sörfü hizmete Paraglading halo tarafından açılmıştır. (alkış. şak şak şak )
Antalyada, bodrum, ölüdeniz, izmir, istanbul taraflarında deniz sörfü varsa bizimde artık Afyonkarahisar/sinanpaşa da Toprak sörfü vardır.
Toprak sörfü aynen aşağıdaki gibi yapılır:
İlk önce sörfümüz için bir adet traktör, bir adet tek ark açma pulluğu, bir adet hıyara verimli tarla
Şimdi yapmanız gereken tarlaya gidip ister hıyar arkı açarak, ister hobi olarak başlayabilirsiniz. Daha sonrasında ise Trakrörün arkasına taktığınız Tek ark pulluğun üzerine oturup ve bir sürücüde traktörü kullanmak üzere sörfümüz başlamaktadır.
Traktör sürücü tarlaya ark açmaya başlayınca sizde pulluğun üzerine oturduğunuzda sıkıca tutunmanız gerekmektedir, Aksi takdirde allah korusun bir sakatlık çıkabilir. Ve devamında pulluk ark açarken sizde üzerinizde olduğunuzda toprak sörfü olmuş oluyor. Nasıl deniz sörfünde su ayaklarınızın altından kayıyorsa, bunda ise de toprak ayağınızın altından kayıyor.
Bu spor oldukça zevkli, oldukçada hayecanlıdır. Oldukçada bacak, ayak, kol yorucudur. Vede çanak acıtıcıdır. En güzelide vücüdunuza toprak ve eksoz dumanı gelmesidir. Üstünüz tamamiyle toprak ve eksoz gazı oluyor.
Yeni başlayanlar için ve 18 yaşını doldurmamış kişiler için eşşek, katır, beygir, öküz pullukları idealdir. Bunlarla eğitiminizi ve bilginizi artırabilirsiniz
Ben şahsen bugün toprak sörfü yaptım ve oldukça çok ama çok heycanlıydı.
Not: İlerde yelken toprak sörfünü hizmete de açacağım. Vede başbakan olursam sinanpaşaya yamaçparaşütü üstü kuracağım.
VATANA MİLLETE SİNANPAŞA HALKINA ŞİMDİDEN HAYIRLI UĞURLU OLSUN
ALKIŞŞŞŞŞ (ŞAK ŞAK ŞAK ŞAK ŞAKKKK)